Sikker og skånsom ophaling

Sikker og skånsom ophaling på elevatorbedding

Når man skal have sin båd på land, skal man altid overveje hvordan det sker mest skånsomt for båden. Bedding.dk har stor erfaring med at tage alle typer både på land og vores erfaring er at en elevatorbedding har mange fordele fremfor kraner, travelifte o.lign.

Fordele ved elevatorbedding:

  1. Ingen stropper der bærer al vægten af båden
  2. Langsom optagning = langsom fordeling af vægten på kølen
  3. Kraftige lodretstående beddingstårne der støtter båden under hele optagningen

no images were found

Når du skal have båden på land, skal du være opmærksom på følgende:

Sørg altid for (om muligt) at have en tegning eller et billede med til beddingsmesteren, der viser hvordan båden ser ud under vandet. På den måde kan der forberedes med evt. klodslag og beddingsmesteren kan vurdere hvor på beddingsvognen din båd skal placeres.

Motorbåd på land – langkølet:

Find ud af om der er vandindtag, slingrekøle, ekkolod eller lign. der rager længere ned end kølen. Hvis dette er tilfældet, kan det være nødvendigt at lave et klodslag der tager højde for placeringen af disse aggregater på bunden.

Sejlbåd på land – kortkølet:

Find ud af om båden kan stå selv på kølen, uden støtte for og agter. Hvis der er tvivl om dette, sørger vi altid for at have stropper under skroget både for og agter, således at der ikke kan opstå problemer når båden hæves op af vandet. Det er også nødvendigt at vide om der er aggregater (z-drev, vandindtag, skrueaksler osv.) der rager ud på bunden, således at eventuelle stropper ikke rammer ovenpå disse, når båden skal op. Hvis du er det mindste i tvivl om hvordan du får din båd på land, så ring til os og vi kan finde en løsning. Vi har taget alt lige fra flodpramme til færger på land – og er ikke bleg for en udfordring. Fx har vi også haft meget brede katamaraner og de helt store motorbåde på land.

Comments are closed.