Aluminium

Bedding.dk udfører alle opgaver i aluminium

Aluminium, eller alu, er siden 1986 blevet et af værftets foretrukne materialer at arbejde med. Holdbarheden er god og aluminium er nemt at bearbejde fx i sammenligning med stål. Det kan skæres hurtigt på båndsaven og svejsearbejdet går hurtigt. Aluminium ruster ikke og vi bruger altid søvandsbestandigt aluminium, så man ikke skal være bekymret for tæring.

Alu-opstående

Aluminium kan erstatte fx træet på lønning, skanseklædning og støtter og man kan på den måde udskifte alt opstående træ med aluminium som er lettere at vedligeholde, samtidigt med at man lukker af over de gamle støtter, så det er tæt og man kan slippe for den jævnlige kalfatring rundt om støtterne.

Styrehus i aluminium

Hvis man har en træbåd, med et gammelt styrehus i træ, kan det være en mulighed at få bygget et helt nyt styrehus op i aluminium eller eventuelt montere et brugt aluminiumsstyrehus. Vi kan så tilbyde sandblæsning og maling af det brugte styrehus, så det kommer til at stå som nyt.

Mast i aluminium

Hvis man har en (rusten) stålmast på sin båd, kan man forholdsvis nemt få den udskiftet med en ny i aluminium. Det vil være muligt at lave en nøjagtig kopi i aluminium, som så kan monteres på samme sted som den gamle stod. En mast i aluminium i stedet for i stål, vil ikke veje nær så meget og vil dermed være medvirkende til en bedre brændstoføkonomi.

Forstærkninger i aluminium

Aluminium bliver også ofte brugt til at lave forstærkninger, knæ osv rundt omkring, specielt på fiskekuttere. Aluminium kan skæres, svejses, bøjes og valses i alle former, så det kan passes ind alle steder.

Søgelænder i aluminium

Noget af det bedste man kan gøre på en lille jolle/ speedbåd, og for den sags skyld også på større både, er at montere et søgelænder, fx i aluminium. Et søgelænder forbedrer sikkerheden ombord, da man ikke så nemt ryger overbord ved uventede bevægelser, fx ved en skæv sø. Ligeledes gør et søgelænder det nemmere at komme ombord på båden igen, hvis man er røget overbord, da det er nemmere at komme op af vandet, hvis der er noget at holde godt fast i, når man skal hæve sig op af vandet.

Man kan lave stort set alt i aluminium, fx:

– Vinduesrammer i aluminium
– Isforhudning/ aluplader /ishud på træskibe. Her kan man vælge at lave isforhudning i vandlinien eller hele vejen ned til kølen, for at beskytte plankerne.
– Stige i aluminiun op til styrehustaget
– Stige/ trin i aluminium ved jolleplads.
– Flådestativ i aluminium
– Håndtag i aluminium
– Skanseklædning i aluminium
– Lønning i aluminium
– Støtter i aluminium
– Dæk i aluminium
– Dørk i aluminium
– Trappe i aluminium
– Bakke i aluminium
– Ruf i aluminium
– Hylder i aluminium
– Paunestøtter i aluminium
– Pauneprofiler i aluminium (istedet for paunebrædder)
– Nybygning i aluminium

Aluminium kan bruges til alt muligt og det er næsten kun fantasien der sætter grænser for hvad der man kan lave i aluminium. For at se vores referencer og billeder af aluminiumsarbejde kan du klikke her.

Comments are closed.