Foredrag på havnen

Foredrag om Stevns (maritime) historie

Den gamle bådebyggerhal danner rammen om en perlerække inspirerende foredrag fra nogle af de “gamle gutter” fra havnen i Rødvig. Alle foredragsholderne vil have fokus på Stevns historie i almindelighed og så vil der selvfølgelig være et maritimt twist, da alle foredragsholderne har haft deres gang på havnen i Rødvig igennem en stor del af deres liv. Stevns Klint, Stevnsfortet og fiskeriets historie vil være naturlige omdrejningspunkter i fortællingerne – med hver sin vinkel alt efter hvilken foredragsholder der fortæller.

Bådebyggeren fortæller

Per Rolighed fortæller om livet som bådebygger på havnen i Rødvig, som har budt på mange omstillinger og udfordringer gennem hans 25-årige virke, men som til gengæld aldrig har været kedeligt!

Containerskibskaptajnen fortæller

Ingolf Nielsen har igennem hele sit liv sejlet rundt til alverdens havne og oplevet alverdens forskellige kulturer, ligesom han også kommer fra Rødvig og kender til alle de gode lokale historier.

Fiskeren fortæller

Finn E. Jensen har været fisker i hele sit liv, indtil han for få år tilbage solgte sin kutter og kvote. Han har siddet i bestyrelsen for Danmarks Fiskeriforening i en årrække og har derfor indgående kendskab til udviklingen i fiskeriet og specifikt til fiskerikrisen i firserne, hvor han spillede en fremtrædende rolle i Rødvigfiskernes kamp mod bøderne.

Naturvejlederen fortæller

Peer Nørgaard har været ansat på Stevns Naturcenter i mange år og har et indgående kendskab til naturen på Stevns og specifikt omkring Stevns Klint. Han kender Klintens historie og ved præcis hvorfor Stevns Klint er så unik at den er på tapetet til at blive optaget på listen over UNESCO’s verdensarv.

U-bådskaptajnen fortæller

Finn Barlach er pensioneret u-bådskaptajn og har udover sin viden om flåden også et indgående kendskab til Stevnsfortets historie, ligesom han også kender en masse af de gode historier om slåskampene mellem sømændene fra Stevnsfortet og fiskerne fra Rødvig!

Book et foredrag hos Stevns Turistbureau

Foredragene skal bookes hos Stevns Turistbureau på tlf. 56 50 64 64. Der er som udgangspunkt plads til omkring 60 personer til et foredrag, men der er jo masser af plads i den gamle bådebyggerhal, så hvis I kommer flere end det kan det også sagtens lade sig gøre!

Comments are closed.