Den længste båd på land i Rødvig – nogensinde!

Udvidelse af kapaciteten på beddingen i Rødvig.

Hvad gør man når man får en beddingskunde, der i øvrigt skal have lavet en del bådebyggerarbejde, men hvis skib er så langt at det ikke kan trækkes ind til siden, så man kan komme til at arbejde på det!?
Man laver da bare en ny understøtning til en af skinnerne fra en af de andre understøtninger, flytter den gamle skinne over på, retter den op, bolter den fast til underlaget og så er kapaciteten på beddingen i Rødvig pludselig 26 meter istedet for 20 meter!
Det gode træskib Rylen havde efter sigende været på land i Rødvig før, ifølge forrige ejer. Det er også muligt at hun har været oppe og er blevet bundsmurt, men hun har så ikke været trukket til siden. Vi var noget lange i ansigtet da vi tog hende op første gang og så at agterstævnen rakte så langt tilbage at hun ikke kunne blive kørt til side… Pludselig spærrede hun hele beddingen, da vi skulle have en anden båd på land. Ergo måtte hun tilbage i fiskerihavnen og lægges ved kaj igen.
Heldigvis kan Hans og Flemming lidt af hvert, således også svejse i stål! Derfor fik vi aftalt med havnefogeden og Fiskerihavnens bestyrelse at vi kunne lave to nye understøtninger til de eksisterende skinner til de små beddingsvogne – og så lige bruge den ene midlertidigt til at flytte Rylen længere frem, så vi kunne trække hende ind til siden.
Nu står hun der så. Kapaciteten er øget til 26 meter og vi kan komme igang med at skifte nogle planker og muligvis en forstævn. Det blev en god dag i Rødvig 🙂

Se herunder hvordan vi prøvekørte den nye skinne:

Comments are closed.